Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskelu on käytännönläheistä. Jokaisella alalla tehdään paljon yritysyhteistyötä erilaisissa projekteissa, joissa pääset ratkomaan aitoja työelämän ongelmia soveltamalla teoriaa käytäntöön. SAMKissa olet myös kansainvälisessä seurassa: SAMKin noin 6000 opiskelijan joukosta löytyy kymmeniä eri kansalaisuuksia ja kulttuureita. Tutustu tarkemmin yli 30 tarjolla olevaan koulutuksemme ja tule mukaan tekemään itsestäsi oman alasi raudan luja ammattilainen!

Tehtävä 1: AMK-opinnot

SAMKissa voit suorittaa AMK-tutkinnon Porissa tai Raumalla esimerkiksi insinöörinä, merikapteenina, fysioterapeuttina, sairaanhoitajana, sosionomina, restonomina, tradenomina tai kuvataiteilijana Kankaanpään taidekoulussa. AMK-tutkinto valmistaa sinusta vahvan työelämän osaajan ja SAMKin visio onkin, että jokainen opiskelijamme työllistyy valmistumisen jälkeen.

Hae SAMKin AMK-tutkintoihin kevään yhteishaussa 17.-31.3.2021!

Tehtävä 2: Monimuoto- ja YAMK-opinnot 

SAMKista löytyy myös kattava tarjonta monimuoto-opintoja sekä ylempiä AMK-tutkintoja. Monimuoto-opiskelu sopii sinulle, joka olet jo työelämässä tai muutoin et voi osallistua perinteiseen kokopäivätoimiseen opetukseen. Ylempi AMK -tutkinto puolestaan on työelämälähtöinen tutkinto, joka syventää työelämässä tarvitsemaasi asiantuntijuutta ja parantaa mahdollisuuksiasi edetä urallasi.

Tutustu tarkemmin monimuoto- ja YAMK-opintotarjontaamme osoitteessa samk.fi/haku!

Tehtävä 3: Kansainväliset koulutukset

SAMKista löydät myös laajan tarjonnan erilaisia englanninkielisiä koulutuksia! Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi tekoäly, kansainvälinen liiketoiminta, kansainvälinen turismi tai hyvinvointiteknologian kehitys? Englanninkielisten koulutusten joukosta löytyy niin AMK-, monimuoto- kuin YAMK-opintojakin.

Hae SAMKin englanninkielisiin koulutuksiin kevään erillishaussa 7.-20.1.2021!

Opiskelemassa SAMKissa

 

Andre Torm opiskelee tällä hetkellä sähkö- ja automaatiotekniikkaa SAMK:ssa Porin yksikössä. Tuleva sähkö- ja automaatioinsinööri on erikoistunut robotiikka-akatemiaan. Andre on aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja SAMK:sta löytyi mielenkiinnon kohdetta vastaavia opintoja. Eritoden Andre kehuu SAMK:n henkeä. Opiskelu on mukavaa ja erilaiset opiskelijatapahtumat luovat hyvää vastapainoa opinnoille. SAMK:ssa löytyy monipuolinen opintotarjonta ja varsinkin tekniikan aloista kiinnostuneille löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Lue lisää ja tutustu SAMK:n sekä Andreen tarkemmin tästä!

Miten päädyit opiskelemaan alaa?

Teknologia on aina kiinnostunut minua, ja tietojen käsittely ei ole ollut se ”mun juttu”, niin päädyin loppujen lopuksi sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskelemaan, kun se on kaikista lähintä omaa mielenkiintoani.

Mikä on parasta opiskelupaikassa? Miksi olet viihtynyt?

Parasta olisi mielestäni se koko opiskelupaikan ”henki”. Kampuksella on mukava opiskella ja kun stressiä on tullut liikaa, niin hyvin se purkautuu opiskelijatapahtumissa.

Mitä osaamista/erityisosaamista opiskelemasi ala vaatii?

Sanoisin että matemaattista taitoa ala ehdottomasti vaatii. Luonnontiede on erittäin iso osa tekniikan aloja. Tietotekninen taito on myös erittäin tärkeätä, kun suurin osa opiskelusta tapahtuu tietokoneiden kautta.

Kerro jokin positiivinen asia tai erityinen kehu opiskelupaikastasi, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

SAMK on erittäin kansainvälinen paikka. Siellä on paljon vaihto-opiskelijoita ja monikulttuurisuus on erittäin iso osa meidän kouluamme. Itse esimerkiksi pääsen vaihto-opiskelemaan Etelä-Koreaan vuonna 2022.

TOP-3-5 asiaa opiskelupaikassasi?

1. Erittäin hyvä sijainti. Kauppa on hyvin lähellä, sekä bussiasema ja juna-asema löytyvät heti vierestä.
2. Hyvin hyödynnetään etäopetusta, varsinkin korona-aikana. Mielestäni oli mukavaa opiskella etänä.
3. Labratilat ovat erittäin hienoja ja laitteistoa löytyy riittävästi moneen eri alaan. Tilaa löytyy hyvin.
4. Ruoka on erittäin hyvää ja edullista.

Miksi juuri teille kannattaa tulla/hakea opiskelemaan?

Koska mielestäni varsinkin jos haluat tekniikan aloja opiskella, niin vaihtoehtoja löytyy riittävästi. Pystyt erikoistumaan moneen eri alaan sekä moneen eri opiskelumuotoon, kuten esimerkiksi robotiikka-akatemia tai tekoälyakatemia.

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Opiskelukulttuuri on ainakin Porissa erittäin hyvä, sovellukset kuten slice tarjoaa monenlaisia etuja opiskelijoille. Myös työllistymismahdollisuudet ovat hyviä Satakunnassa, kun tämä on teknologisesti kasvava alue.