Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista koulutusta Satakunnan ja Vakka-Suomen alueella. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella keskeinen ydintehtävämme.

Ota suunta omalle alalle tai päivitä osaamistasi!

WinNovasta löytyy eri alojen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä monipuolisia lisä- ja täydennyskoulutuksia. Voit hakeutua opiskelemaan eri hakuväylien kautta riippuen omasta pohjakoulutuksesta ja taustastasi.

Peruskoulun tai lukion suorittaneet vailla ammatillista tutkintoa olevat voivat hakea perustutkintoihin kevään yhteishaussa opintopolku.fi-sivuilla. Muut voivat hakea eri perustutkintoihin jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin sekä lisä- ja täydennyskoulutuksiin on hakuja avoinna sivuillamme ympäri vuoden.

Opiskelumahdollisuuksia löytyy mm. omaehtoisena, työvoimakoulutuksena tai oppisopimuksella sekä päivä-, ilta- tai monimuotokoulutuksena. Osin on myös verkkototeutuksia. Haku koulutuksiin tapahtuu kätevästi koulutustarjontaa selaamalla ja hakeutumalla koulutuskorttien kautta opiskelemaan. Tutustu koulutustarjontaamme WinNovan sivuilla ja hae opiskelemaan. 

Kaikki tutkinnot voi WinNovassa suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuksen voi solmia myös koulutuksen aikana. Oppisopimuskoulutus on pääasiassa työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettävää koulutusta, jota täydennetään tarvittaessa muuta osaamista hankkimalla. Oppisopimusopiskelijan tulee olla vähintään 15-vuotias ja oppivelvollisuuden suorittanut.

Lyhyellä oppisopimuksella opiskelija voi edistää opintojaan lyhyissäkin työsuhteissa, vaikkapa kesätyössä tai muuna loma-aikana suorittaen opintoihin liittyvän tutkinnon osan. Lisätietoja.

Opiskelemassa WinNovassa

 

Merkonomiksi opiskeleva Eveliina Asuinmaa pitää WinNovassa eritoden rennosta meiningistä. Opiskelijan yksilölliset tarpeet ja opiskelutahti huomioidaan hyvin ja opettajat ovat erittäin ammattitaitoisia. Liiketoiminta mahdollistaa etenemisen moneen eri suuntaan, kuten esimerkiksi myynnin tai taloushallinnon pariin. Eveliina suorittaa ammatillisen perustutkinnon lisäksi NOPSA-opintoja, jotka mahdollistavat suoran jatkopolun Tradenomi-opintoihin Satakunnan ammattikorkeakouluun. Rennon meiningin ja huippu opettajien lisäksi myös herkullinen kouluruoka saa Eveliinalta kehuja. Tutustu tarkemmin Eveliinaan ja WinNovaan tästä!

Miten päädyit opiskelemaan alaa?

Pidin ajatuksesta opiskella liiketoimintaa, koska siitä voi edetä moniin eri suuntiin. Yläasteella siitä puhuttiin sellaisena koulutuksella, josta on hyvä aloittaa, jos ei ole aivan varma mitä haluaa. Tutustumispäivän jälkeen tiesin, että se olisi kiinnosta ala.

Mikä on parasta opiskelupaikassa? Miksi olet viihtynyt?

WinNovassa pidän todella paljon siitä paljon puhutusta ”rennosta meiningistä”, se sopi omaan opiskelu tyyliini hyvin. Teen yleensä tehtäviä ajallaan mutta on mahtavaa, kun palautusaikoja ei kaikessa suoranaisesti ole, joten pystyn tekemään tehtävät silloin, kun ehdin. Pidin myös monista eri opettajista, joiden opettamistyyli oli minulle todella sopiva. SAMK on vaikuttanut hieman tiukemmalta ja vaikeammalta, mutta uskon selviäväni siitäkin, kun tarve vaatii.

Mitä osaamista/erityisosaamista opiskelemasi ala vaatii?

Alalla voi erikoistua myynnin ja taloushallinnon puolille tai sekoittaa kursseja keskenään, osaaminen on tietysti erilaista eri kursseilla. Itse opiskelen taloushallintoa, jossa lukujen pyörittely on jatkuvaa mutta matemaattiset taidot ei kuitenkaan ole kaiken keskipiste, vaikka niin saattaisi luulla. Kuten nykyään varmaan jokaisella täytyy alkaa olemaan asiakaspalvelutaitoinen sekä sosiaalinen.

Kerro jokin positiivinen asia tai erityinen kehu opiskelupaikastasi, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Opettajat. Heillä on paljon työtä saada meidät kaikki oppimaan, mutta silti onnistuvat opettamaan hyvin. Arvostan paljon opettajien työtä ja sitä miten he onnistuvat pitämään välillä tiukemmankin opetuksen siedettävänä pienellä huumorilla. Uskon myös, että monet kuvittelevat ammattikoulujen ruoan olevan pahaa mutta itse olen ainakin nauttinut hyvästä ruoasta.

TOP-3 asiaa opiskelupaikassasi?

1. Mukavat ja hyvät luokkatilat
2. Opettajat
3. Ruoka

Miksi juuri teille kannattaa tulla/hakea opiskelemaan?

Liiketoiminta on juuri sitä mitä minulle yläasteella kerrottiin, hyvä vaihtoehto lukion sijalla, jos ei ole varma mitä haluaa elämältään. Tämän lisäksi se on hyvä ala, josta päästä eteenpäin esimerkiksi oman yrityksen perustamiseen, asiakaspalvelutöihin tai vaikka palkanlaskijaksi.

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Oma suosikkini WinNovassa Raumalla on varsinkin uusi rakennus ja uudet mukavat luokkatilat siellä. SAMK on myös hyvässä kunnossa ja uskon, että siellä olisi erittäin kivaa opiskella.