HKScan on johtava pohjoismainen ruokatalo, jolla on yli sadan vuoden kokemus vastuullisesta ruoantuotannosta asiakkaiden ja kuluttajien tarpeisiin. Raumalla, Kariniemen® kotiseudulla, valmistetaan maistuvat Kariniemen-tuoteperheen tuotteet.

Rauman yksikkö työllistää n. 600 elintarvikealan ammattilaista mm. siipikarjateurastamossa, -leikkaamossa sekä -pakkaamossa. Meille voi hakea töihin ilman aiempaa alan koulutusta tai työkokemusta. HKScanin ammattitaitoiset työnopastajat huolehtivat siitä, että talon tavat sekä turvalliset ja laadukkaat työskentelymenetelmät tulevat työntekijälle tutuksi. Kiinnitämme huomiota henkilöstömme kehittymiseen, turvallisuuteen ja terveyteen ja tuemme sinua työssäsi, kun vastaat vaativan asiakaskuntamme kasvaviin tarpeisiin.

TEHTÄVÄ 1: Tuotannon työtehtävät

Haemme Rauman siipikarjayksikköön kesätyöntekijöitä tuotannon työtehtäviin. Rauman yksikössä kesätyötehtäviä on tarjolla mm. siipikarjateurastamossa, -leikkaamossa, -pakkaamossa, sekä lähettämössä. Kesätyöpaikkamme antavat sinulle hyvää työkokemusta, olet sitten alan opiskelija, alalle aikova tai haluat saada kokemusta elintarviketeollisuudessa työskentelystä. HKScanissa liityt osaksi monipuolista työyhteisöä. Meillä kausityöntekijöiden vastuuta ja vaikutusmahdollisuuksia lisätään sopivasti asteittain, taitojen ja vastuunottokyvyn karttuessa.

TEHTÄVÄ 2:Tuotannon toimihenkilötehtävät

Haemme työntekijöitä kesän ajaksi useisiin erilaisiin toimihenkilötehtäviin kuten esimerkiksi tuotannon esimiestehtäviin, prosessinohjaukseen sekä myymälänhoitajan tehtävään. Kesätyöpaikat on tarkoitettu alan opiskelijoille tai alalle aikoville henkilöille. Koulutustaustasi voi olla mm. elintarvikealan, tekniikan tai tuotannon parista. Työskentely meillä antaa sinulle arvokasta työkokemusta elintarviketeollisuudesta sekä kansainvälisessä yhtiössä toimimisesta, mikä tukee hyvin monien eri alojen opintoja.

Kesätyössä HKScanilla

 

Kasvatustieteiden maisteriksi opiskeleva Satu Mäkinen 24v., etsi kesätyöpaikkaa, jonne olisi mukava palata joka kesä. HKScan tarjosi tähän mahdollisuuden ja nyt Satu aloittaa HKScanilla jo kuudennen kesänsä. Monipuolinen työ, hyvä palkka, sekä mukavat työkaverit ja positiivinen ilmapiiri saavat viihtymään kesä toisensa jälkeen. HKScan tarjoaa myös etenemismahdollisuuksia ja tukee opiskelijoita opinnoissa.  

HKScanilla on mahdollista suorittaa esimerkiksi elintarvikealan perustutkinto töiden ohessa.

 

Tehtäväsi ja toimenkuvasi? 

 

Rauman yksikkö on jaettu erilaisiin osastoihin, ja niillä työskentelevät henkilöt hoitavat oman osuutensa siitä, että Kariniemen kananpojat saadaan turvallisesti, hygieenisesti ja laadukkaasti kuluttajalle asti. Työskentelen pakkausosastolla. Työnimike on pakkaaja, mutta se sisältää monia eri työtehtäviä. Osastolla on useita eri pakkauskoneita. Uusi työntekijä perehdytetään aina yhteen koneeseen, mutta kokemuksen karttuessa tulee työskenneltyä useilla eri koneilla. HKScanin Rauman yksikkö on hyvin automatisoitu. Kone hoitaa pakkausprosessista suurimman osan, mutta pakkaajat valvovat esimerkiksi  rasioiden, kalvojen ja etikettien riittävyyden sekä ratkaisevat konehäiriöt. 

Mikä on parasta työssäsi, ja mikä saa sinut viihtymään työssä? 

 

Monipuolisuus työssä, palkka ja työkaverit!

Työssä parasta on ehdottomasti sen monipuolisuus. Vaihdamme työpistettä pakkauskoneella joka tunti ja jokaisessa työpisteessä on eri haasteet. Pidän haasteista, mutta varsinkin siitä fiiliksestä, kun saan ratkaistua jotain ratkaisee ja saan asiat toimimaan.

Jokaista työssä käyvää motivoi totta kai palkka. Se on HKScanissa yrityksessä hyvä ja nousee työvuosien ja kokemuksen myötä.

Olen saanut paljon uusia kavereita, joihin olen viikoittain ja jopa päivittäin yhteydessä. Jos valmistumisen jälkeen yksikössä olisi jokin työtehtävä, missä voisi soveltaa oman alan koulutusta, hakisin varmasti hakisin vakituiseksi työntekijäksi HKScaniin.

Kuvaile perehdytysprosessiasi: Mikä siinä oli hyvää ja mieleenpainuvinta? 

 

Perehdytysprosessi on kattava, koska kyseessä on elintarviketehdas. Aloitin aikoinaan hygieniapassin suorittamisella ja vasta sen jälkeen pääsin töihin tuotanto-osastolle. Ensimmäisenä päivänä minua oltiin jo portilla vastassa. Yksikkö tuntui valtavalta. Kaikki lähti hygieniasta ja laadusta. Sain oman työnopastajan ja hän oli vierelläni kaksi viikkoa kertoen, mitä piti tehdä missäkin työvaiheessa ja miten yksikössä ylipäätään liikutaan. Kahden viikon perehdytysjakso on mielestäni tärkeä ja ilman sitä uusi työntekijä olisi kyllä todella hukassa. Mieleenpainuvinta oli ehdottomasti se, kun jäin ensimmäistä päivää yksin ja tajusin kuinka paljon muistettavaa on, mutta hyvin se kuitenkin meni!

Kuvaile kollegoja, ilmapiiriä ja esimiestyötä? Mistä annat kiitosta? 

 

Yksi tärkeimmistä syistä siihen, että palaan samaan työpaikkaan yhä uudelleen ja uudelleen, on ilmapiiri ja kollegat. Meille on muodostunut niin hyvä työporukka, että kun työpäivä loppuu, jatkamme yhdessä illanistujaisten tai lenkkipolun merkeissä. Joku työkavereista jaksaa aina yllättää leipomalla herkkuja töihin. Meillä on oma whatsapp- ryhmä, joka laulaa kyllä aamusta iltaan ja jonne jaetaan aivan kaikki. En voisi toivoa parempia kollegoja ja uskon, että positiivinen ilmapiiri näkyy myös tuotantomäärissä.   

Jos en jotain osaa ja jokin asia arveluttaa, uskallan kyllä kysyä apua keneltä tahansa. Tämä on äärimmäisen tärkeää varsinkin, kun tulee uutena työntekijänä töihin. Esimiehille annan suuren plussan joustavuudesta. Opiskelijana on ollut helppo sopia minä päivänä käy tentissä ja milloin tulee töihin. Jos tarvitsee opiskelujen takia lähteä aikaisemmin tai tulla myöhempään, ymmärrystä löytyy aina. HKScan tukee ehdottomasti opiskelua ja on aina joustava kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa.  

Mitkä ovat 3 parasta asiaa HKScanissa työnantajana? 

 

1. Etenemismahdollisuudet: Jos jossain on hyvä, voi edetä myös muihin haastavampiin tehtäviin. 

2. Palkka: Kasvaa työkokemuksen ja vuosien myötä.  

3. Koulutuksen tukeminen: Yritys tukee hyvin  korkeakouluopiskelijoita ja vakituisten työntekijöiden on mahdollista suorittaa elintarvikealan perustutkinto töiden ohella.  

Miksi HKScanille kannattaa hakea kesätöihin? 

 

Meille kannattaa hakea töihin, koska yksikössä on paljon erilaisia työtehtäviä. Meiltä jokainen löytää varmasti mieleisensä työtehtävän. Kesätyö Rauman yksikössä voi poikia jatkosopimuksen ja vakituisen työpaikan. Näin opiskelijan näkökulmasta kannattaa hakea, koska täältä voi saada jokavuotisen hyväpalkkaisen kesätyön ja esimerkiksi joulun alla tarvitaan myös kausiapulaisia.

Mikä on parasta Rauman seudulla? Miksi Rauman seudulle kannattaa tulla kesätöihin? 

 

Rauma on ehdottomasti kesäkaupunki. Täällä on paljon tekemistä ja suosittelen lämpimästi, että jokainen opiskelija katsoo Rauman tarjonnan niin kesätapahtumien kuin kesätöidenkin suhteen. Parasta Raumalla ovat mielestäni meri, Vanha Rauma ja useat eri liikuntapaikat. Raumalla on lyhyet etäisyydet joka paikkaan, mutta silti valtavasti tekemistä ja tutkittavaa.  

Mikä on paras/ikimuistoisin kesätyökokemuksesi? 

 

Ikimuistoisin kesätyökokemukseni on, kun työpaikan ruokalassa vanhempi herrasmies istui pöytäämme ja kyseli kuulumisia. Hän kyseli, miten tuotannossa sujuu ja onko jokin asia, mikä kaipaa muutosta. Ajattelimme hänen olevan toimistossa töissä, mutta emme tunnistaneet. Puolen tunnin juttutuokion jälkeen rohkenimme kysyä, kuka hän oli. Hän oli uusi tehtaanjohtaja. Oli hienoa huomata, miten isossa yksikössä johtoporras kuunteli tuotannon työntekijöitä. Mahtavaa oli huomata, että luettelemiimme asioihin oli viikossa tullut muutoksia.