Rekrytoimme vuosittain monta innokasta ja oma-aloitteista kesäharjoittelijaa noin 3 kk harjoittelujaksoon. Etsimme joukkoomme monien eri alojen osaajia; koulutustaustasi voi olla esimerkiksi tekniikan, tuotannon, talouden, myynnin tai hankinnan parista.

Kongsberg Maritime toimittaa potkurilaitteita, vinttureita ja vesisuihkulaitteita meriteollisuudelle. Olemme osa suurta, globaalia konsernia, ja englannin kieli kuuluu olennaisena osana työhömme. Tarjoamme sinulle monipuolisen ja haastavan kesätyön kansainvälisessä ympäristössä, osana yli 400 hengen työporukkaamme Raumalla. Kesätyön aikana pääset tutustumaan yritykseemme ja sen tarjoamiin erilaisiin työtehtäviin.

Tuotannon harjoittelijoita

Tuotannon harjoittelijana työskentelet Rauman yksikössä esim. asennus- tai varastotöissä. Tehtävä on suunnattu metallialan tai logistiikan opiskelijalle, joka on valmis työskentelemään myös vuorotyössä.

Suunnittelu- tai tuotehallinnan harjoittelijoita

Suunnittelu- tai tuotehallinnan harjoittelijana työskentelet Rauman yksikössä esim. suunnittelussa, teknisen analyysin, ohjelmoinnin tai teknisen tuen työtehtävissä (tuotekehityksessä, huolto-osastolla tai tuotannossa). Tehtävä on suunnattu kone-, hydrauliikka-, sähkö-, teknillisen mekaniikan-, tietotekniikan-, tai tuotantotekniikan opiskelijalle.

Teknisen alan harjoittelijoita

Teknisen alan harjoittelijana työskentelet Rauman yksikössä esim. varaosamyynti- ja ostotehtävissä. Tehtävä on suunnattu logistiikan, mekaniikan, materiaalitekniikan, tuotantotalouden tai merenkulun opiskelijalle.

Kaupallisen alan harjoittelijoita

Kaupallisen alan harjoittelijana työskentelet Rauman yksikössä esim. oston tai talouden tehtävissä. Tehtävä on suunnattu taloushallinnon, markkinoinnin, logistiikan tai viennin opiskelijalle.

Kesätyössä Kongsberg Maritime Finland Oy:llä

Kongsberg Maritime Finland Oy:llä kesätyö voi poikia myös jatkomahdollisuuksia tai vakituisen työsuhteen. Kansainvälisen kaupan ja logistiikan tradenomi, 29-vuotias Ilona Virtanen vakinaistettiin hyvin sujuneen kesätyöjakson jälkeen Kongsbergille. Rento ilmapiiri ja mukavat kollegat, joustavuus sekä kansainvälisyys tekevät Ilonan työstä mielekästä. Lue Ilonan kokemuksista Kongsbergilla työskentelystä!

Kerro meille tehtävistäsi ja toimenkuvastasi

Olin vuonna 2018 toukokuusta elokuuhun Rolls-Royce Oy Ab:lla (nykyinen Kongsberg Maritime Finland Oy)  kesäharjoittelijana. Silloin tehtäväni oli laivan potkurilaitteiden ja vintturien varaosien vientihuolinta.
Kilpailutin sopivan kuljetusmuodon ja varasin sen. Laadin lähetyksiin tarvittavat vienti- ja tulliasiakirjat. Toimenkuvaan kuului myös työkalujen ja joidenkin laitteiden tuontihuolinta ja varaosien laskutusta. Olin päivittäin yhteydessä asiakkaisiin ja kuljetusfirmoihin.

Elokuussa 2019 tulin äityislomasijaiseksi Demand planner -tehtävään ja joulukuussa minut vakinaistettiin. Tässä tehtävässä määritän ja ylläpidän varaosavarastoja sekä vastaan myös varastoarvon hallinnasta.

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Kansainvälisyys. Kesällä 2018 olin päivittäin yhteydessä ulkomaisiin asiakkaisiin, niin sähköpostitse, kuin puhelimitse.

Nykyisessä tehtävässäni olen aktiivisesti yhteydessä muiden Kongsbergin tehtaiden Demand plannereihin, kuten Ruotsiin ja Norjaan.

Tämä tuo myös mukavaa haastetta työhön, kun saa kommunikoida ihmisten kanssa muulla kuin omalla äidinkielellään.

Kuvaile perehdytysprosessiasi, mikä siinä oli mieleenpainuvinta?

Kaikki oli alusta asti toimivaa. Sain heti oman työpisteen, työkoneen, työpuhelimen ja käyttäjätunnukset tarvittaviin ohjelmiin. Perehdytyksestä vastasi kyseistä työtä tekevä henkilö. Perehdytys aloitettiin heti ja kysyä sai aina kun siltä tuntui. Tämä on pätenyt molemmissa tehtävissäni. Kaikki olivat ymmärtäväisiä ja tukivat oppimisprosessia. Virheistä ei moitittu, vaan korostettiin että niistä yleensä parhaiten oppii.

Millaisia työtoverisi ovat?

Kollegat ovat sosiaalisia ja rentoja. Heti otettiin porukkaan mukaan ja tulin hyvin toimeen kaikkien kanssa. Ilmapiiri on rentoa ja yhteistyö sujuu varaosapuolella hyvin. Esimiestyö on reilua ja joustavaa.

Mitkä ovat mielestäsi 5 parasta asiaa Kongsbergissa työnantajana?

  1. Työn ja vapaa-ajan tasapaino
  2. Liukuva työaika
  3. Työtehtävien määrittely ja selkeys
  4. Kollegat
  5. Kansainvälisyys

Miksi Kongsbergille kannattaa hakea kesätöihin?

Saa vastuullisen työtehtävän ja pääsee oikeasti tekemään töitä ja oppimaan. Ei pelkkää papereiden mapittamista tai kahvin keittelyä. Ilmapiiri on rento ja kannustava, sekä jatkomahdollisuuksiakin voi olla, kunhan hoitaa työnsä hyvin.

Mikä on parasta Rauman seudulla? Miksi Rauman seudulle kannattaa tulla kesätöihin?

Rauma on kiva kesäkaupunki. Kansainvälisyyttä löytyy niin sataman ja telakan, kuin lähellä sijaitsevan Olkiluoto 3 työmaan ansiosta. Mukavan kokoinen merenrantakaupunki, mihinkään ei ole liian pitkä matka. Onhan meillä myös Suomen kuuluisimmat juhannusfestaritkin meren rannalla!

Mikä on paras, tai ikimuistoisin kesätyökokemuksesi?

Kyllä paras kesätyökokemukseni on ollut tässä kyseisessä firmassa vientihuolitsijana. Sain paljon vastuuta ja opin todella paljon uutta. Työ oli hyvin hektistä ja piti tehdä nopeita päätöksiä. Täysin erilaista, mitä ennen olin päässyt tekemään kesäharjoittelijana muissa firmoissa. Tämä työtehtävä ei vain ollut pelkkä kesätyö, vaan sai oikeita, vastuullisia työtehtäviä ja kuukauden ajan työ oli pelkästään minun vastuullani.

Hoidin homman hyvin ja nyt olen vakituisessa työsuhteessa samassa yrityksessä.