Miten risteilyaluksen vesi on lämmitetty? Miten moottori­voimalaitoksista tehdään vihreämpiä? Asiakkaamme, projektimme ja kollegamme ovat siellä täällä ympäri maailmaa – kiinnostaisiko maailman markkina­­johtajan innostava ja kansainvälinen meininki?

Haemme projekti-, myynti-, suunnittelu- ja kehitystehtäviin energisiä ja ennakkoluulottomia kesätyöntekijöitä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon taistelussa hiilidioksidipäästöjen kasvua vastaan. Tarjoamme sinulle monipuolisen ja mielenkiintoisen työkokemuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä. Jokaista kesätyöntekijää odottaa oma mentori, joka vastaa perehdytyksestä ja mielekkäistä työtehtävistä koko kesätyön ajan. Alfa Lavalilla tulet olemaan osa innostunutta ja osaavaa joukkoamme.

Teknisen alan kesätyöpaikat

Tekniikan opiskelijoille kesätyöpaikkamme ovat projekti-, myynti- ja suunnitteluosastoilla. Työ on pääasiassa mekaanista- tai sähkösuunnittelua, myynnin tukitehtäviä tai projektinhoitotehtäviä. Odotamme, että olet tekniikan korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelija (esim. energia-, kone- tai sähkö- ja automaatiotekniikka), sinulla on aikaisempaa työkokemusta ja tulet hyvin toimeen englannin kielellä.

Taloushallinnon kesätyöpaikat

Meillä on avoinna 1-2 kesäharjoittelupaikkaa taloushallinnon tai kaupallisen alan korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijoille. Opiskelijan suuntautumisesta ja kokemuksesta riippuen työtehtävät ovat avustavia taloushallinnon tai assistentin tehtäviä.

Kesätyössä Alfa Laval Aalborgilla

 

Kansainvälisiä, mielekkäitä ja monipuolisia työtehtäviä, tiivis työyhteisö kesäteatteri-iltamineen sekä sählyvuoroineen. Osaamisen ja kokemuksen karttuessa sinulla voi olla mahdollista tehdä töitä etänä vaikka Helsingistä käsin. Kuulostaako hyvältä? Alfa Laval Aalborgilla tämä kaikki on mahdollista! Energiatekniikan diplomi-insinööriksi valmistuva 25-vuotias Katri Suistio on viettänyt Alfa Laval Aalborgilla kesäharjoittelijana kolme kesää. Hyvin sujuneiden kesäharjoitteluiden jälkeen Katri aloitti yrityksessä työt opintojen ohella ja kirjoittaa parhaillaan diplomityötään Alfa Lavalin toimeksiannosta. Katri nostaa Alfa Lavalin yhdeksi vahvuudeksi vielä toisilta oppimisen. Täällä hiljainen tietotaito todella siirtyy eteenpäin!

 

Mitkä ovat tehtäväsi ja toimenkuvasi?

Ensimmäisenä kesänä olin kesäharjoittelijana Power Key Customer Sales -tiimissä. Silloin pääsin tutustumaan, miten lämmöntalteenottokattilat (LTO-kattilat) ylipäätänsä toimivat ja miten ne integroidaan osaksi voimalaitoksia. Piirtelin AutoCADilla P&I-kaavioita sekä laadin komponenttilistoja.

Toisena kesänä pääsin harjoittelijaksi Business Development -tiimiin. Sinä kesänä pääsin todella käyttämään kursseilla opittuja termodynamiikan ja lämmönsiirron teorioita käytännössä, sillä pääsin tutustumaan, kuinka LTO-kattiloita mitoitetaan ja kirjoitin raportin siitä, miten kattilan tuottoarvot voidaan laskea mittaustuloksista.

Kolmannen kesän jatkoin samaisessa Business Development -tiimissä. Tämä kesä oli ehdottomasti itselleni se mielenkiitoisin, sillä sain suunnitella uuden excel-pohjaisen ohjelman myynnin tueksi, jossa mm. lasketaan investoinnin kustannuksia, takaisinmaksuaikaa ja päästövähennyksiä.

Tällä hetkellä kirjoitan diplomityötä liittyen sementtitehtaiden lämmöntalteenottoon.

 

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on ollut työtehtävien mielekkyys. Joka kesä olen tuntenut kehittyväni, koska työtehtäväni ovat olleet yhä haastavampia ja mielenkiintoisempia. Tärkeintä itselleni on ollut se, että koko ajan on oppinut uutta ja työtehtävät ovat olleet monipuolisia. Olen viihtynyt myös siksi, että työtehtävieni kautta olen saanut paljon onnistumisen tunteita ja itseluottamus omaan osaamiseen on kasvanut. Minua motivoi eniten se, että projektiemme myötä vähennämme sähkön- ja lämmöntuotannon päästöjä etenkin kehittyvissä maissa parantamalla laitosten energiatehokkuutta ottamalla hukkalämmön talteen. Tietenkin myös mukavat työkaverit ovat syynä viihtymiseen.

 

Kuvaile meille perehdytysprosessiasi, mikä siinä oli mieleenpainuvinta?

Muistan, kun menin ensimmäisenä kesänä ensimmäistä päivää töihin, minut toivotettiin heti lämpimästi tervetulleeksi ja perehdyttäminen aloitettiin käymällä talokierros, jossa tutustuin eri tiimeihin. Jokaisen kesätyöntekijän tulee käydä tietyt pakolliset perehdytykset läpi, joissa käydään läpi yritystä ja sen toimintatapoja. Kesän alussa eri tiimien asiantuntijat kertoivat myös heidän osaston työstään kesätyöntekijöille, jotta jokainen saisi yrityksestä kattavan kuvan, mitä täällä oikein tehdään. Koska Alfa Laval Aalborg on osa ruotsalaista Alfa Laval konsernia, niin kesätyöntekijän tulee myös suorittaa pakolliset Alfa Lavalin vaatimat nettikurssit mm. tietoturvaan liittyen.

Hyvää mielestäni oli myös se, että minulla oli esimieheni lisäksi oma ”mentori”, jolta pystyin kyselemään asioista; en jäänyt siis ikinä yksin vaan sain aina tarvittaessa tukea työtehtävien suorittamiseen.

Tiivistetysti perehdytysprosessi on kattava ja uudet kesätyöntekijät otetaan nopeasti osaksi koko työyhteisöä.

 

Kuvaile työtovereitasi ja työyhteisöäsi, mistä annat kiitosta?

Kollegat ovat ystävällisiä ja vaikka heillä olisikin kiire, he löytävät aina aikaa auttaa. Seuraamalla kollegoiden työskentelyä, itsellenikin on tarttunut oppi jos toinenkin. Ilmapiiri on mielestäni avoin ja rento, jossa uskaltaa tuoda omia näkemyksiään esille.  Kiitosta annan esimiestyöstä, sillä olen kokenut todella hyödyllisenä palautteen, jonka olen saanut esimieheltäni siitä miten suoriuduin annetuista tehtävistä kesän ajalta

 

Mitkä ovat 3 parasta asiaa Alfa Laval Aalborgissa työnantajana?

Kansainvälisyys – Olen aina halunnut tehdä työtä kansainvälisen kaupan parissa ja koska toimitamme projekteja ympäri maailmaa, minulla on mahtava mahdollisuus oppia siitä, miten projekteja myydään ja toimitetaan ulkomaille.

Joustavuus – Arvostan sitä, että olen saanut tehdä töitä opintojeni ohella etänä Helsingistä käsin.

Yhteisöllisyys – Alfa Laval Aalborg on n. 90 työntekijän yritys, jossa kaikki tuntevat kaikki. Hyvää yhteishenkeä ylläpidetään erilaisin tavoin; on kesäteatteri-iltamaa, tiimipäiviä, yhteisiä strategiapäiviä, naisten lätkäiltaa, yhteisiä lounaita, synttärimuistamisia, sählyvuoroja yms.

 

Miksi Alfa Laval Aalborgille kannattaa hakea kesätöihin?

Mukavat työkaverit, jotka auttavat kehittämään osaamistasi eteenpäin. Työkaverit ovat myös mukavia siinä suhteessa, että olitpa sitten raumalainen, ulkopaikkakuntalainen tai tulet aivan toisesta maasta, niin sinut otetaan mukaan joukkoon. Pääkieli toimistollamme onkin englanti, jotta kaikki voivat ottaa osaa keskusteluun.

Asiantunteva osaaminen – Alfa Laval Aalborgissa on monia, jotka ovat työskennelleet samaisessa yrityksessä vuosia ja nähneet, miten ala on kehittynyt vuosikymmenten saatossa. Vietä kesä tiimissä, jossa apunasi on valtava tietotaito, niin opit väkisinkin asian jos toisenkin. Parasta on se, kun oivaltaa!

Itsenäiset ja vastuulliset työtehtävät – Kesän loputtua olet itsekin hämmästynyt kaikesta siitä, mitä sait ja osasit tehdä.

 

Mikä on parasta Rauman seudulla? Miksi Rauman seudulle kannattaa tulla töihin?

Olen itse kotoisin Raumalta, mutta asunut opintojen takia kuusi vuotta muualla. Joka kesä olen kuitenkin palannut kesätöihin kotikaupunkiini. Minulta on monesti kysytty, miksi olen aina palannut kesäksi Raumalle, enkä esim. ole jäänyt töihin Helsinkiin. Suurin syy on se, että olen kokenut, että Rauman seudun yrityksistä olen saanut arvokasta työkokemusta. Opintojen edetessä olen toki käynyt työhaastatteluissa pääkaupunkiseudun yrityksissä, mutta lopulta olen aina päätynyt siihen lopputulemaan, että Raumalla minua odottaa itseäni mielekkäämmät ja haastavammat hommat.

Olin käytännössä toisen vuoden teekkari, kun sain Alfa Laval Aalborgista ensimmäisen oman alan työpaikan. Näin jälkikäteen ajateltuna, olen vasta oppinut arvostamaan sitä kaikkea, mitä kesätyövuoteni täällä ovat tarjonneet. Koen, että en olisi saanut samanlaisia eväitä mistään muualta.

Raumalla on vahvaa osaamista monelta teollisuuden alalta. Rohkaisenkin kaikkia olemaan avoimin mielin sen suhteen, mistä juuri se itseään kiinnostava työpaikka voisi löytyä. Kesällä Rauma on vielä kivempi paikka asua suuremman tapahtumatarjonnan ansiosta!

Raumalaisena tietenkin Vanha Rauma, meri ja Rauman Lukko ovat tärkeä osa oman kotikaupungin identiteettiä. Myös kattava liikuntatarjonta on yksi Rauman seudun parhaista puolista (ei ole lajia, mitä et voisi täällä harrastaa). Kuitenkin melkein neljä vuotta Helsingissä asuneena voin sanoa, että olen alkanut arvostaa sitä, että Raumalla kaikki on niin lähellä. Helsingissä minulla menee vähintään tunti päivässä julkisilla kulkemiseen. Se, että pääset vartissa polkaisemaan melkein minne vaan Raumaa, on etu.

Mikä on paras/ikimuistoisin kesätyökokemuksesi?

Ehkä ikimuistoisin kesätyökokemus on ollut täällä vietetty toinen kesä. Kun kesän jälkeen palasin takaisin opintojen pariin, niin totesin yhdellä kurssilla itsekseni, että juurihan näitä samoja asioita opettelin laskemaan koko kesän. Lisäksi samaisena kesänä olin juuri palannut yliopistovaihdosta Monterreysta, Meksikosta ja sain heti alkajaisiksi tehdä töitä liittyen kyseisen kaupungin projektiin.

Viime kesä oli myös itselleni yksi parhaimmista kesätyökokemuksistani, kun sain tehtäväkseni kehittää uuden myyntityökalun; oma excel-osaamiseni nousi uudelle tasolle, sain käyttää omaa visuaalista silmää sen suhteen, miltä ohjelma näyttää, opin valtavasti uutta rahoitus- ja investointilaskuista sekä pääsin perehtymään itseäni erityisesti kiinnostavaan aiheeseen eli päästölaskentaan.

Viime kesänä meillä oli myös todella hyvä yhteishenki kesätyöntekijöiden kanssa. Tutustuimme paremmin toisiimme, kun osallistuimme Rauma Race -kesätyötapahtumaan yhtenä isona ryhmänä. Sen jälkeen vietimme kesän mittaa yhteisiä afterworkeja.