Miten voimme alentaa voimalaitoksen hiilidioksidipäästöjä? Miten risteilijöiden porealtaiden lämmin vesi tuotetaan? Asiakkaamme, projektimme ja kollegamme ovat maailman joka kolkassa – liity joukkoomme edistämään vihreämpää tulevaisuutta lämmön talteenoton ratkaisuilla.

Haemme projekti-, myynti-, suunnittelu- ja kehitystehtäviin energisiä ja ennakkoluulottomia kesätyöntekijöitä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon taistelussa hiilidioksidipäästöjen kasvua vastaan. Tarjoamme sinulle monipuolisen ja mielenkiintoisen työkokemuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä. Meillä jokaista kesätyöntekijää odottaa oma mentori, joka vastaa perehdytyksestä ja mielekkäistä työtehtävistä koko kesätyön ajan. Kesätyöntekijöiden työn sisältö rakennetaan tukemaan opintoja. Alfa Lavalilla tulet olemaan osa innostunutta ja osaavaa joukkoamme.

Teknisen alan kesätyöpaikat

Tekniikan opiskelijoille kesätyöpaikkamme ovat projekti-, myynti- ja suunnittelu-, ja tuotekehitysosastoilla. Työ on pääasiassa mekaanista- tai sähkösuunnittelua, myynnin tukitehtäviä tai projektinhoitotehtäviä. Odotamme, että olet tekniikan korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelija (esim. energia-, kone- tai sähkö- ja automaatiotekniikka), sinulla on aikaisempaa työkokemusta ja tulet hyvin toimeen englannin kielellä.

Taloushallinnon kesätyöpaikat

Meillä on avoinna 1-2 kesäharjoittelupaikkaa taloushallinnon tai kaupallisen alan korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijoille. Opiskelijan suuntautumisesta ja kokemuksesta riippuen työtehtävät ovat avustavia taloushallinnon tai assistentin tehtäviä.

Kesätyössä Alfa Laval Aalborgilla

 

Tero Sundgren työskentelee Alfa Lavalilla projekti-insinöörinä. Teknisesti suuntautunut merenkulkualan insinööri on työskennellyt aiemmin mm. tuotanto-, kunnossapito- ja merenkulkualan tehtävissä ennen saapumistaan Alfa Lavalille. Kesätyöt johdattivat Teron Alfa Lavalille vuonna 2015 ja yrityksen eteenpäinsuuntautuneisuus, työn monipuolisuus sekä työntekijöiden kehitämiseen panostava työnantaja ovat saaneet hänet viihtymään siellä jo pitkään. Myös urapolut ovat Alfa Lavalilla kunnossa, sillä Tero aloittaa vuoden alussa uudessa toimenkuvassaan Sales Engineering Department Managerina. Tutustu tarkemmin Teroon ja Alfa Lavalin tarjoamiin mahdollisuuksiin täältä!

 

Mitä osaamista/erityisosaamista toimenkuvasi vaatii?

Toimenkuvani edellyttää ensisijaisesti hyvää teknistä silmää ja tietämystä, ongelmanratkaisukykyä, ymmärrystä erilaisten järjestelmien toiminnasta sekä kykyä lukea ja laatia kaavioita sekä piirustuksia. Työtä hakiessa perustietämys esimerkiksi höyryjärjestelmistä, lämmönvaihtimista ja näiden mitoituksesta ja suunnittelusta, ovat eduksi.

Lisäksi toimenkuvani edellyttää hyviä ihmissuhdetaitoja, sillä työssäni olen jatkuvasti yhteydessä niin asiakkaisiin, kuin vastaan projektin ja suunnittelun etenemisestä talon sisällä, annan teknistä tukea sitä tarvitseville jne. Ongelmatilanteet on kyettävä ratkaisemaan kaikkia osapuolia tyydyttävästi.

Luonnollisesti englannin kielen kirjallinen ja suullinen taito on tärkeää, sillä useat asiakkaamme ovat ulkomaisia, mutta myös monet yrityksen työntekijöistä ovat esimerkiksi englantia tai ruotsia äidinkielenään puhuvia, jolloin työkieli myös toimistolla on usein englanti. Itsensä on osattava ilmaista riittävän sujuvasti ja kaikille osapuolille ymmärrettävästi.

 

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Olen työssäni nauttinut monipuolisesta työnkuvasta, jatkuvasta uusien asioiden oppimisesta, mahdollisuudesta päästä matkustamaan (tosin kuluneena v. 2020 tämä ei ole juuri toteutunut) ja hyvistä työkavereista. Parasta työssäni ovat onnistumisen tunteet, joita saa esimerkiksi projektien menestyksekkäästä loppuunsaattamisesta, ongelmien ratkaisemsisesta ja hyvästä asiakaspalautteesta. Työ on mielestäni myös erittäin mielekästä ja arvokasta, sillä toimittamamme lämmöntelteenottojärjestelmät auttavat tuottamaan energiaa kehittyvien maiden markkinoille ja näin parantamaan näiden elintasoa sekä elinolosuhteita.

 

Miten päädyit alalle ja nykyisen työnantajasi palvelukseen?

Päädyin Alfa Lavalin palvelukseen v. 2015 kesätyön kautta, merenkulkualan opintojeni ollessa tuolloin jo loppusuoralla. Halusin silloin yrittää hieman erilaista toimenkuvaa kuin mihin olen aikaisemmin tottunut ja voisi sanoa, että työ vei mukanaan. Alussa työni sisälsi paljon myös muutakin kuin siistiä sisätyötä, kuten mielenkiintoisia ja haastavia käyttöönotto- ja huoltotöitä mm. risteilyaluksilla ja voimalaitoksilla ja voinkin sanoa, että yrityksestä löytyy hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia toimenkuvia monenkin eri alan opiskelijoille. Sittemmin olen vakiinnuttanut paikkani projektinjohtotehtäviin, joissa olen saanut kasvattaa omaa vastuumäärääni sitä mukaa kun osaamiseni on kehittynyt. Iloista on ollut saada riittävästi tukea oman uran alkuvaiheilla ja toisaalta myöhemmin päästä antamaan tukea sekä jakamaan omaa tietoaan uusille työntekijöille. Tämän vuoden alusta alkaen olen saanut taas ottaa askeleen eteenpäin ja aloittaa työn uudessa tehtävässä ja ensimmäisessä esimiesasemassani.

 

Kerro jokin positiivinen asia tai erityinen kehu yrityksestäsi, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Muun muassa monipuoliset liikuntapaikkaedut, myös kesätyöntekijöille.
Tämän lisäksi voisin mainita työnantajan myönteisen suhtautumisen etätyöntekoon – kuluneena vuonna tämä on ollut kaikille ajoittain myös välttämättömyys, mutta myös normaalitilanteessa osa työntekijöistämme tekee töitä jopa eri puolilta Suomea käsin.

 

TOP-3-5 asiaa työpaikastasi?

Mielenkiintoiset, monipuoliset työtehtävät. Toimitamme hyvin monipuolisia lämmöntalteenottojärjestelmiä erilaisille asiakkaille ja erilaisiin sovelluksiin ja projektien parissa pääsee näkemään kattavasti koko toimituksen myynnistä käyttöönottoon. Yrityksestä löytyy myös hyvin monipuolisia työtehtäviä, lähes alan kuin alan opiskelijalle.

Eteenpäinsuuntautuneisuus. Olemassaolevan liiketoiminnan lisäksi yritys pyrkii katsomaan jatkuvasti eteenpäin ja etsimään uusia, kestäviä liiketoiminta-alueita. Tämä pitää työn mielenkiintoisena.

Itsensä ja oman osaamisena kehittämiseen kannustava työnantaja – olemme viime vuosina panostaneet huimasti mm. kesätyöntekijöiden perehdytykseen, ja muutoinkin työnantaja kannustaa työntekijöitään kehittämään itseään ja omaa osaamistaan jatkuvasti.

Hyvät edut. Muun muassa lounas- ja liikuntapaikkaedut ovat rahanarvoisia etuja varsinaisen palkan lisäksi.

 

Miksi juuri teille kannattaa tulla/hakea töihin?

Meille kannattaa hakea töihin, jos haluaa työskennella mielenkiintoisessa, kansainvälisessä ja eteenpäinsuuntautuvassa työympäristössä, ja omalla panoksellaan parantaa maailmaa energiatehokkailla ratkaisuilla. Toimittamamme lämmöntalteenottojärjestelmät auttavat tuottamaan kestävää ja kannattavaa energiaa kehittyviin maihin, ja näin parannamme omalla panoksellamme elintasoa ja -olosuhteita näissä maissa. Mitä muuta voisi työltään tarvita?

 

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Olen itse Raumalta kotoisin ja suurimman osan elämästäni täällä myös asunut. Rauma on mielestäni ihmisen kokoinen kaupunki; täältä löytyy hyvät palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet, kuitenkin niin että periaatteessa kaikki on lähellä, kävely- tai polkupyörämatkan päässä. Itselleni luonto on tärkeä osa elämää ja pienessä kaupungissa myös se on aina käden ulottuvilla. Raumalla erityismaininnan saa tietenkin myös meri ja saaristo, jotka tarjoavat aivan omanlaisensa ulottuvuuden ulkoiluun ja retkeilyyn.
Saaristossa on mahdollista liikkua sujuvasti myös ilman omaa venettä toimivien vesibussiyhteyksien ansiosta ja suuremmat saaret tarjoavat reittejä patikointiin, retkeilyyn ja vaikka maastopyöräilyyn. Telttailu tai edullisissa vuokratuvissa yöpyminen mahdollistavat myös vaivattoman majoittumisen aivan meren äärellä. Rauman saaristo kuuluu osittain Selkämeren kansallispuistoon.

Luontoarvojen lisäksi on mainittava Pohjoismaiden laajin ja parhaiten säilynyt vanha puukaupunkialue, Vanha Rauma. Kauniiden vanhojen puutalojen lisäksi Rauma on todellinen museoiden ystävien kaupunki ja kulttuuria on muutoinkin tarjolla mm. useissa paikallisissa kesäteattereissa, joihin myös yritys on perinteisesti tarjonnut lippuja työntekijöilleen!