Rauma Marine Constructions (RMC) on kesäl 2014 perustett raumlaine, kokonaa suamlaises omistukses oleva laiva­rakennusyhtiö. Me olla erikoistuttu matkustaja-autolauttoje, monitoimi­murtajie ja puolustus­voimie aluste rakentamisee ja hualtoho.

RMC tarjoaa kesäharjoittelupaikkoja alan opiskelijoille kesällä 2020. Haku on avoinna 28.2.2020 asti ja päätöksen kesäharjoitteluun valituista pyrimme tekemään maaliskuun loppuun mennessä.

Haemme Rauman telakalle kesätyöhön lähinnä teknisen alan opiskelijoita, jotka sijoittuvat työskentelemään laivasuunnittelun tai laivanrakentamiseen liittyviin tehtäviin.

Kesäharjoittelussa voit toimia esimerkiksi laivan sähkö, koneisto-, runko- tai sisustussuunnitteluun liittyvissä tehtävissä. Laivasuunnitteluun liittyvissä tehtävissä edellytämme soveltuvan teknisen alan korkeakouluopintoja. Laivanrakentamiseen liittyvissä kesätyötehtävissä voit toimia esimerkiksi monipuolisissa tuotannon toimihenkilö- tai työntekijätehtävissä.

Lähetä hakemuksesi ja CV osoitteeseen careers@rmcfinland.fi 28.2.2020 mennessä. Lisätietoja kesäharjoittelupaikoista antaa Henkilöstöpäällikkö Ainomaija Kylänpää, p. 040 5376720. Kesäharjoittelijoilta edellytämme alaan soveltuvia opintoja sekä kiinnostusta uuden oppimiseen.

Kesätyössä Rauma Marine Constructionsilla

 

Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mielenkiintoisia sekä monipuolisia työtehtäviä laivanrakennuksen parissa. Pitkä tilauskirja, jonka sivut jatkuvat pitkälle tulevaan. Tervetuloa Rauma Marine Constructionsille! Ensimmäistä kesää RMC:lla viettävä 26-vuotias Janne Honkainmaa kehuu myös joustavaa organisaatiota ja työskentelyä mukavien sekä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Tuotantotalouden diplomi-insinööriksi valmistuva Janne kiittelee RMC:n hyvää työilmapiiriä ja sitä, että jokainen päivä on ihan oikeasti erilainen. Täällä pääset työskentelemään uniikissa ympäristössä, sillä kovin moni ei pysty sanomaan, että ”Mä oon muuten ollut rakentamassa tota laivaa.”

Mitkä ovat tehtäväsi ja toimenkuvasi?

Toiminnanohjauksen harjoittelija. Toiminnanohjauksen työtehtävät liittyvät projektien aikataulujen tekemiseen, valmiusraportointiin ja yhteydenpitoon yrityksen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on monipuoliset ja haastavat työtehtävät, joissa pääsen tekemään yhteistyötä usean eri ihmisen kanssa yrityksen eri osastoilta suunnittelusta tuotantoon.

Olen viihtynyt RMC:llä, koska täällä on mukava työilmapiiri, joka päivä oppii uusia asioita laivanrakennuksesta. Lisäksi projektiympäristössä mikään päivä ei ole samanlainen.

Kuvaile meille perehdytysprosessiasi, mikä siinä oli mieleenpainuvinta?

Yritykselle on luotu perehdyttämisprosessi, jossa kuuluu osallistua eri koulutustilaisuuksiin projektinhallinnasta turvallisuusasioihin. Hyvää oli se, että yrityksen kaikki eri osa-alueet tuli käytyä läpi. Meille tulee jatkuvasti uusia ihmisiä töihin, joten oli hyvä, kun tilaisuuksissa osallistujat esittelivät itsensä nimeltä ja kertoivat omaa taustaansa. Tämän avulla oppi alustavasti tuntemaan ihmisiä ja tietämään millä osastolla he toimivat.

Mieleenpainuvinta oli ensimmäinen perehdyttämispalaveri esimieheni kanssa. Palaverissa kävimme läpi laivanrakennuksen perusteita. Yhtenä esiteltynä dokumenttina oli sarjakuva, jossa kuvataan laivan rungonkoontia lohko kerrallaan. Tämä oli erinomainen palaveri kaltaiselleni kaverille, jolla ei ollut aiempaa kokemusta laivanrakennuksesta.

Kuvaile työtovereitasi ja työyhteisöäsi, mistä annat kiitosta?

Kollegat ovat hyvä sekoitus jo vuosikymmeniä laivanrakennuksen parissa toimineita ammattilaisia sekä vasta laivanrakennuksen pariin siirtyneitä tekijöitä. Yrityksen ilmapiiri on reilu ja kokeneemmat siirtävät oppia parhaansa mukaan nuoremmille tekijöille. Ei ole tullut vastaan tilannetta, jossa ei olisi voinut kysyä tarvittaessa apua kollegoilta. Annan kiitosta siitä, että yrityksessä annetaan vastuuta sille, joka sitä haluaa ottaa.

Mitkä ovat 3 parasta asiaa Rauma Marine Constructionissa työnantajana?

  1. Mielenkiintoiset työtehtävät 
  2. Joustava organisaatio 
  3. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta 

Miksi Rauma Marine Constructionille kannattaa hakea kesätöihin?

Meille kannattaa hakea kesätöihin, koska laivanrakennus on mielenkiintoinen ja monipuolinen ala, josta löytyy monenlaista tehtävää erilaisille tekijöille. Meillä on joustava organisaatio, jossa pääsee työskentelemään hyvien työkavereiden kanssa. Meillä on lisäksi pitkä tilauskirja, joka takaa töiden jatkumisen moneksi vuodeksi eteenpäin.

Mikä on parasta Rauman seudulla? Miksi Rauman seudulle kannattaa tulla töihin?

Parasta Raumalla on Vanha Rauma sekä luonnon ja meren läheisyys. Nämä kolme mahdollistavat monipuoliset ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet.

Raumalle kannattaa tulla kesätöihin kesäteekkarikampanjan takia. Kampanja mahdollistaa sujuvan muuton opiskelupaikkakunnalta Raumalle, kun kaupunki tarjoaa asunnon kesäksi. Lisäksi kaupunki tarjoaa fillarin, jolla pääsee tehokkaasti liikkumaan Rauman kokoisessa kaupungissa joka puolelle.

Mikä on ollut paras/ikimuistoisin kesätyökokemuksesi?

Paras kesätyökokemus oli Rauman kaupungin ja kauppakamarin järjestämä Rauma Race, jossa Rauman seudun yritysten kesätyöntekijät kokoontuivat Vanhassa Raumassa suorittamaan yritysten keksimiä tehtäviä ryhmissä. Tapahtuma päättyi kesätyöntekijäsaunaan, jossa tarjottiin ruokaa, juomaa ja mahdollisuus verkostoitua muiden kesätyöntekijöiden kanssa.