Rauma Marine Constructions (RMC) on kesäl 2014 perustett raumlaine, kokonaa suamlaises omistukses oleva laiva­rakennusyhtiö. Me olla erikoistuttu matkustaja-autolauttoje, monitoimi­murtajie ja puolustus­voimie aluste rakentamisee ja hualtoho.

RMC tarjoaa kesäharjoittelupaikkoja alan opiskelijoille kesällä 2020. Haku on avoinna 28.2.2020 asti ja päätöksen kesäharjoitteluun valituista pyrimme tekemään maaliskuun loppuun mennessä.

Haemme Rauman telakalle kesätyöhön lähinnä teknisen alan opiskelijoita, jotka sijoittuvat työskentelemään laivasuunnittelun tai laivanrakentamiseen liittyviin tehtäviin.

Kesäharjoittelussa voit toimia esimerkiksi laivan sähkö, koneisto-, runko- tai sisustussuunnitteluun liittyvissä tehtävissä. Laivasuunnitteluun liittyvissä tehtävissä edellytämme soveltuvan teknisen alan korkeakouluopintoja. Laivanrakentamiseen liittyvissä kesätyötehtävissä voit toimia esimerkiksi monipuolisissa tuotannon toimihenkilö- tai työntekijätehtävissä.

Lähetä hakemuksesi ja CV osoitteeseen careers@rmcfinland.fi 28.2.2020 mennessä. Lisätietoja kesäharjoittelupaikoista antaa Henkilöstöpäällikkö Ainomaija Kylänpää, p. 040 5376720. Kesäharjoittelijoilta edellytämme alaan soveltuvia opintoja sekä kiinnostusta uuden oppimiseen.

Kesätyössä Rauma Marine Constructionsilla

 

Sonja Vahala työskentelee RMC:llä opintojensa ohella. Satakunnan ammattikorkeakoulussa tuotantotalouden- ja tekniikan insinööriksi opiskeleva Sonja on viihtynyt RMC:llä työn monipuolisuuden, kannustavan ilmapiirin ja mukavien työkavereiden johdosta. Varsinkin kannustava ja hyvä mentori saa Sonjalta kiitosta. Kokemusta Sonja on kartuttanut varustelutuotannon tehtävistä ja on hän toiminut myös aluepäällikön apulaisenakin! Tutustu tarkemmin Rauma Marine Constructionsiin ja Sonjaan tästä!

Mitä osaamista/erityisosaamista toimenkuvasi vaatii?

Toimenkuvassani eduksi oli sosiaalisuus, innostunut asenne ja motivaatio oppimiseen. Myös englannin kielen taitoja tarvittiin, sillä projektikielenä on englanti.

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Sain työskennellä kesän aluepäällikön apulaisena ja vastuualueenamme oli muun muassa laivan eristäminen sekä hissit. Tuotannossa työskentelyn lisäksi toimenkuvaani kuului erilaiset toimistotyöt.

Parasta työssäni olikin juuri vaihtelevat työtehtävät. Mukava työilmapiiri ja eritoten kannustava mentori olivat myös plussaa. Minulla oli hyvä ohjaaja kesän, joka auttoi minua kaikessa ja kannusti.

Miten päädyit alalle ja nykyisen työnantajasi palvelukseen?

Koin laivarakennuksen olevan niin omanlaisensa maailma, että se kiinnosti minua. Kun minut kutsuttiin työhaastatteluun vakuutuin haastattelijoiden innostuneisuudesta sekä ymmärtäväisyydestä varsinkin sen suhteen, että olen vasta uusi alalla.

Kerro jokin positiivinen asia tai erityinen kehu yrityksestäsi, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Täällä pääsee kehittämään ongelmanratkaisutaitojaan, oppii seuraamaan aikatauluja ja tekemään yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa.

TOP-3-5 asiaa työpaikastasi?

1. Monipuolisuus työtehtävissä
2. Liukuva työaika
3. Työkaverit
4. Ammattitaitoinen työyhteisö

Miksi juuri teille kannattaa tulla/hakea töihin?

Täällä panostetaan kesätyöntekijöihin ja heihin suhtaudutaan sillä asenteella, että heistä saadaan firmalle tulevaisuuden työntekijöitä. Näin ollen kesätyöntekijä pääsee heti mukaan ¨oikeisiin¨ töihin ja näkemään mitä kaikkea liittyy laivarakennukseen.

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Olen itse Raumalainen ja tykkään asua pienessä kaupungissa. Täällä on urheilumahdollisuuksia, tarpeellisimmat kaupat ja myös työtarjonta ainakin insinööreille on suht hyvä.