Rauman kaupunki on vuonna 1442 perustettu Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, jonka upea ja tunnelmallinen miljöö tuo energiaa ja innovatiivisuutta myös työntekoon.

Rauma täyttää tänä vuonna 580 vuotta, joten meillä arkikin on juhlaa – työn ohessa pääset nauttimaan juhlavuodesta kanssamme.

Tänä vuonna tarjoamme noin 100 KESÄTYÖPAIKKAA. Lisäksi palkkaamme 100 nuorta kesätyöviikoille. Tuemme myös yrityksiä, jotka palkkaavat nuoria kesätöihin.

Kaupunkiorganisaatiossamme työskentelee noin 3000 työntekijää. Haemme joukkoomme innokasta, osaavaa ja energistä työvoimaa – Rauma on tuhansien uusien työpaikkojen kaupunki!

Rauman kaupunki tarjoaa monipuolisia kesätöitä eri toimialoilla. Lisäksi kaupunki järjestää nuorille kesätyöviikkoja, ja raumalaisille yrityksille voidaan maksaa kesätyöpaikkatukea. Houkuttelemme myös kesäteekkareita kaupunkiimme!

Työyhteisöissämme on innostunut ja innovatiivinen työilmapiiri. Otamme ilolla vastaan uusia osaajia. Meillä on töitä, joten hae rohkeasti mukaan osaavaan joukkoomme!

Rauman kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa Kuntarekry-palvelussa 1.–28.2. Nuorten kesätyöviikkojen hakuaika on 1.2.–15.3.

www.rauma.fi

Tehtävä 1: Leikkikenttäohjaaja

Haemme aktiivisia ja iloisia leikkikenttäohjaajia Rauman kaupungin ylläpitämille kesäleikkikentille 6.6.–1.7. Tehtävässä tarvitaan vastuullisuutta, kokemusta lapsiryhmän ohjaamisesta ja rohkeutta sujuvaan vuorovaikutukseen.

Leikkikenttäohjaajana pääset suunnittelemaan leikkikenttätoimintaa sekä työskentelemään lasten parissa. Työtä tehdään osa-aikaisesti 20 tai 30 tuntia viikossa. Hakijan tulee olla vähintään 17-vuotias.

Vähintään 16-vuotiaat nuoret voivat hakea samalla hakemuksella myös Kipparinpuiston kesätyöntekijäksi 6.6.–7.8.

Tehtävä 3: Kesätyöntekijäksi terveyspalveluihin

Haemme vähintään 16-vuotiaita kesätyöntekijöitä Rauman terveyspalvelujen kiireettömälle vastaanotolle. Työhön kuuluu esimerkiksi erilaisia avustavia toimisto- ja siivoustehtäviä.

Lisäksi lääkinnälliseen kuntoutukseen haetaan vähintään 17-vuotiaita kesätyöntekijöitä. Työtehtävät painottuvat kuntoutuksessa avustamiseen yhdessä fysioterapeutin kanssa.

Myös osastoille T1, T2 ja T3 etsitään reippaita, vähintään 17-vuotiaita kesätyöntekijöitä. Tehtäviin kuuluvat esimerkiksi potilaiden viihdyttäminen ja fysioterapeutin avustaminen.

Tehtävä 2: Katujen kunnossapidon kesätyöntekijä

Kaupungin katujen kunnossapitoon etsitään vähintään 18-vuotiaita kesätyöntekijöitä. Tehtävä edellyttää ajokorttia. Työtehtävissä tarvitaan oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta.

Työnkuvaan kuuluu 1.6.–31.8. esimerkiksi liikennemerkkien asennus- ja korjaustöitä, asfaltin ja kiveyksien korjaustöitä sekä katumaalausta.

Tehtävä 4: Kesätyöntekijäksi museokohteisiin

Oletko kiinnostunut museoista, kulttuurista tai historiasta? Haemme vähintään 18-vuotiaita nuoria kesätöihin museokohteisiin.

Museoiden avoinnapitotehtävien ohessa pääset nauttimaan upeasta työympäristöstä joko Vanhalla Raatihuoneella, Marelassa, Kirstissä, Rauman taidemuseossa tai Lapissa Sammallahdenmäen pronssikautisella hautaröykkiöalueella. Lisäksi haemme vähintään 16-vuotiasta kesätyöntekijää heinäkuun ajaksi puolipäiväiseen työsuhteeseen Savenvalajan verstaalle.

Tehtävissä katsotaan eduksi asiakaspalvelukokemus, joustavuus, kielitaito sekä mahdollisuus työskennellä myös viikonloppuisin.

Tehtävä 5: Töihin nuorten kesätyöviikoille

Rauman kaupungin nuorisopalvelut toteuttaa 4–5 päivän mittaisia kesätyöjaksoja nuorille 6.–23.6. Kesätyöviikot on suunnattu ensisijaisesti 14–17-vuotiaille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta.

Kesätyöjaksoja järjestetään lasten ja vanhusten parissa sekä erilaisissa kunnossapitotehtävissä kaupungin toimipisteissä.

Nuorten kesätyöviikoille otetaan mukaan 100 raumalaista nuorta.

KESÄTYÖSSÄ RAUMAN KAUPUNGILLA

 

Severi Vuori, 24, työskenteli viime kesänä Rauman kaupungilla museotyöntekijänä. Tarkemmin sanottuna merimiesten ja käsityöläisten kotimuseo Kirstissä. Työpäivään kuului monipuolisesti asiakaspalvelua, kuten kassatyöskentelyä lipunmyynnissä sekä asiakkaiden opastamista museossa. Lisäksi Severi huolehti museon yleisestä siisteydestä ja vastasi muun muassa pihalla olevan pienen kasvihuoneen hoidosta. Idyllinen työympäristö sekä mielenkiintoisten ihmisten kohtaaminen olivat ehdottomasti työn suola. Severi kehuu Rauman kaupungin luotettavuutta, joustavuutta sekä yhteisöllisyyttä työnantajana. Lähde mukaan Severin opastamalle kierrokselle ja katso mitkä syyt ovat hänelle tärkeimpiä Satakunnassa ja Rauman kaupungilla viihtymiseen!

 

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Parasta työssäni oli ehdottomasti idyllinen työympäristö. Kirsti sijaitsee Raumanjoen varrella ja erityisesti hiljaisimpina päivinä töissä pääsi nauttimaan ympäröivästä luonnosta ja kasveista. Myös erilaisten ihmisten kanssa kohtaamiset olivat työn kohokohtia. Pääsin tapaamaan monia mielenkiintoisia ihmisiä ympäri Suomea ja maailmaa sekä kuulemaan heidän tarinoitaan.

Kuvaile perehdytysprosessiasi? Mikä siinä oli hyvää ja mieleenpainuvinta?

Perehdytysprosessi oli mielestäni selkeä. Käytännön asiat, kuten kassakoneen käyttö, tulivat hyvin selville ja apua sai aina tarvittaessa. Tekemällä oppii parhaiten ja faktat museosta jäävät ajan kanssa paremmin mieleen. Annettu alkupaketti oli hyvin kattava ja työtä sai tehdä omannäköisellä otteella.

Kuvaile kollegoja, ilmapiiriä ja esihenkilötyötä? Mistä annat kiitosta?

Työtä tehtiin pääasiassa yksin, mutta päivän aikana tauottamiset ja muut kohtaamiset työntekijöiden kanssa sujuivat aina ongelmitta ja hyvässä hengessä. Ilmapiiri oli todella rento ja työkavereiden kanssa oli mukava vaihdella kuulumisia. Esihenkilötyö oli moitteetonta – sain esihenkilöiltä ja muilta kollegoilta aina tarvittaessa apua. Annan erityisesti kiitosta rennosta ja huumorintäytteisestä työilmapiiristä.

TOP 3 asiaa yrityksestäsi työnantajana?

1) Rauman kaupunki on luotettava työnantaja.

2) Minun piti päättää työni hieman etuajassa opintojen vuoksi ja siitä sopiminen onnistui hyvin, joten työnantaja on joustava.

3) Työnantajana kaupunki on yhteisöllinen

Miksi teille kannattaa hakea kesätöihin?

Kirstiin kannattaa hakea kesätöihin, jos on halua ja valmiutta tehdä itsenäisesti hommia. Työ on myös mainio mahdollisuus tutustua Rauman historiaan ja kulttuuriin. Loppukesästä Kirstissä pääsee myös hoitamaan suloisia lampaita. Yksikään päivä töissä ei ole samanlainen, ja kesä kuluu äärettömän nopeasti mukavissa hommissa.

Kerro jokin positiivinen asia tai kehu yrityksestäsi mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Rauman kaupungilla on erittäin monipuoliset työllistymismahdollisuudet.

Paras/ikimuistoisin kesätyökokemuksesi?

Yksi parhaista kesätyökokemuksistani oli opastuksien vetäminen esikoulu- ja päiväkotiryhmille.

Tänne tuloon on ainakin Satakunta syytä! Mitkä ovat sinun syysi miksi viihdyt Satakunnassa?

Satakunnassa viihdyn kauniin saariston ja luonnon takia.