Rauman kaupunki on vuonna 1442 perustettu Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, jonka upea miljöö tuo energiaa ja innovatiivisuutta myös työntekoon. Tänä vuonna tarjoamme noin 100 kesätyöpaikkaa. Lisäksi palkkaamme 100 nuorta kesätyöviikoille. Tuemme myös yrityksiä, jotka palkkaavat nuoria kesätöihin.

Kaupunkiorganisaatiossamme työskentelee noin 3000 työntekijää. Haemme joukkoomme nuorta, iloista ja energistä työvoimaa, sillä Rauma on tuhansien uusien työpaikkojen kaupunki! Rauman kaupunki tarjoaa monipuolisia kesätöitä. Lisäksi kaupunki järjestää nuorille myös kesätyöviikkoja, ja raumalaisille yrityksille voidaan maksaa kesätyöpaikkatukea. Lisäksi kampanjoimme kesäteekkarien houkuttelemiseksi kaupunkiimme!

Rauman kaupunki tarjoaa innostuneen sekä innovatiivisen työilmapiirin. Meillä on lupa menestyä!

Rauman kaupungin kesätyöhaku on päättynyt 28.2.2021. Haku nuorten kesätyöviikoille on avoinna vielä 15.3. asti.

www.rauma.fi

Tehtävä 1: Leikkikenttäohjaaja

Haemme sosiaalisia ja reippaita, vähintään 17-vuotiaita, leikkikenttäohjaajia Rauman kaupungin kesäleikkikentille. Tehtäviin valitaan tarvittava määrä nuoria osa-aikatyöhön 7.6.–2.7.2021.

Odotamme hakijoilta kokemusta lapsiryhmän ohjaamisesta. Tehtävässä tulee ottaa vastuuta lapsista ja olla rohkeasti sujuvassa vuorovaikutuksessa lapsiin sekä lasten huoltajiin. Työ sisältää leikkikenttätoiminnan suunnittelua ja ideointia sekä lapsiryhmän ohjausta.

Tehtävä 2: Laitoshuoltaja

Puhtauspalvelut hakee neljää toimeliasta kesätyöntekijää vakituisen henkilöstön avuksi eri toimipisteisiin. Aikaisempaa työkokemusta ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi. Hakijan tulee olla täyttänyt 17 vuotta.

Tehtävä 3: Kesätyöntekijöitä terveyspalveluihin

Haemme vähintään 16-vuotiaita kesätyöntekijöitä kiireettömälle vastaanotolle. Työhön kuuluu erilaisia tehtäviä, kuten monistusta, siivousta ja avustavia tehtäviä.

Myös lääkinnälliseen kuntoutukseen haetaan kesätyöntekijöitä. Työtehtävät painottuvat kuntoutuksessa avustamiseen. Työparinasi toimii fysioterapeutti. Eduksi katsomme kiinnostuksen alaa kohtaan tai opiskelun alalla. Hakijan tulee olla vähintään 17-vuotias.

Lisäksi haemme vähintään 17-vuotiaita kesätyöntekijöitä terveyspalvelujen osastotoimintaan. Osastotyöhön kuuluu muun muassa potilaiden viihdyttäminen ja yhdessä ulkoilu.

Tehtävä 4: Ruokapalveluntyöntekijä tuotantokeittiöön

Haemme ruokapalveluihin kahta innokasta kesätyöntekijää Steniuksen tuotantokeittiöön kahden kuukauden työsuhteeseen. Toivomme hakijalta catering-alan opiskelua. Hakijalta vaaditaan hygieniaosaamista.

Tehtävä 5: Kesätyöntekijöitä nuorten kesätyöviikoille

Rauman kaupungin nuorisopalvelut järjestää neljän tai viiden päivän mittaisia kesätyöjaksoja nuorille 7.–24.6. Kesätyöviikot on suunnattu ensisijaisesti nuorille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta.

Voit valita hakemasi työjakson eri vaihtoehdoista, joita ovat lasten parissa työskentely, vanhusten parissa työskentely ja erilaiset kunnossapitotehtävät kaupungin eri toimipisteissä.

Sinun tulee olla 14–17-vuotias ja kotikaupunkisi on oltava Rauma.

Kesätyössä Rauman kaupungilla

 

Bioanalyytikon tehtävät ja terveysalan tekniseen viestintään vaihtanut Meri Lehto työskenteli Rauman kaupungilla Pitsiviikko-tapahtuman viestintäharjoittelijana kesän 2020. Vaasan yliopistossa maisteriohjelmassa opiskeleva Meri on aina ollut kiinnostunut viestinnästä ja pääsi tekemään viestintäpainotteisia työtehtäviä jo terveysalalla toimiessaan. Työskentelyä Rauman kaupungilla Meri kehuu erittäin mielenkiintoiseksi ja monipuoliseksi. Työtehtävät ovat vaihdelleet somepostauksien tekemisestä aina valokuvaamiseen, nettisivujen päivittämiseen ja 9-tuntisen livelähetyksen tuotantoon. Jokainen päivä oli siis ihan oikeasti erilainen! Työn kiinnostavuuden lisäksi Meri kehuu erityisesti työkavereita ja ilmapiiriä sekä vastuuta ja vapautta työtehtävien hoidossa. Tutustu tarkemmin Meriin ja Rauman kaupunkiin tästä!

 

Mitä osaamista/erityisosaamista toimenkuvasi vaatii?

Toimenkuvaani kuului muun muassa erilaisten sosiaalisen median postausten tekemistä, valokuvaamista, nettisivujen luontia ja päivittämistä sekä tiedotteiden laatimista. Työtehtäväni vaativat joustavaa kielitaitoa, kameran käytön osaamista, Photoshopin hallitsemista, taitto-ohjelmien käyttöä sekä WordPress-julkaisualustan käyttöä.

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Työni Rauman kaupungilla oli erittäin mielenkiintoista ja monipuolista. Työtehtäväni vaihtelivat ja mikään päivä ei ollut samanlainen kuin edellinen. Sain myös vapaat kädet työtehtävieni hoitoon ja sain ottaa vastuuta tekemisestäni. Minua ei kuitenkaan jätetty koskaan yksin ja aina tarvittaessa sain apua ja neuvoja. Pääsin myös näkemään, millaista on monikameratuotannon ja pitkän livelähetyksen tekeminen, koska koronapandemian vuoksi Pitsiviikko järjestettiin 9-tuntisena livelähetyksenä. Työ oli vaativaa ja hektistä, mutta erittäin mielenkiintoista.

Miten päädyit alalle ja nykyisen työnantajasi palvelukseen?

Viestintä on aina kiinnostanut minua. Tein viimeiset työvuoteni terveysalalla viestintäpainotteisissa työtehtävissä, koska tavallinen rutiinityö ei enää kiinnostanut. Tästä syystä hain myös opiskelemaan viestintää Vaasan yliopistoon. Kesätöihin Raumalle hain, koska olen kotoisin Raumalta ja Pitsiviikko on ollut mielestäni tapahtumana kiinnostava. Työpaikka kuulosti monipuoliselta. Olin varma, että saisin työstä erittäin hyvää työkokemusta jatkoa ajatellen.

Kerro jokin positiivinen asia tai erityinen kehu yrityksestäsi, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Perinteisesti varmasti moni mieltää kaupungit hieman ”harmaina” ja tylsinä paikkoina työskennellä. Tämä ennakkoluulo on kuitenkin väärä. Työskentely Rauman kaupungilla oli todella monipuolista työtä, jossa pääsin tutustumaan mielenkiintoisiin projekteihin ja verkostoitumaan laajasti mahtavien ammattilaisten ja eri toimijoiden kanssa.

TOP-3 asiaa työpaikastasi?

  1. Työkaverit ja työilmapiiri
  2. Työtehtävien monipuolisuus
  3. Työn kiinnostavuus

Miksi juuri teille kannattaa tulla/hakea töihin?

Rauman kaupungille kannattaa hakea mielenkiintoisten työtehtävien ja erittäin mukavien työkaverien takia. Kesäni Raumalla oli monipuolinen, sopivasti haastava ja palkitseva.

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Satakunta ja etenkin Rauma on erittäin kaunis kesäkaupunki. Kesällä kaupungista löytyy paljon tehtävää ja nähtävää. Merenranta on kaunis ja uimapaikkoja löytyy monta. Myös saaristoon pääsee halutessaan tutustumaan.